عباس قائیدرحمت با اشاره به اینکه فرصت برای نجات جنگلهای زاگرس از دریاچه ارومیه کمتر است، گفت: روند نابودی این جنگلها شدت یافته و سازمان جنگلها تنها 2 سال برای احیای بلوطهای زاگرس فرصت دارد.
عباس قائیدرحمت به مهر گفت که جنگلهای بلوط زاگرس محدوده وسیعی در چند استان غربی تا جنوب کشور را شامل میشود و بهعنوان منطقه زیستمحیطی به شمار میرود. در واقع استانهای لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان و استانهای همجوار شامل منطقه زاگرس میشود.
نماینده مردم لرستان در مجلس با اشاره به قدمت جنگلهای بلوط در منطقه زاگرس بر اهمیت این جنگلها تأکید کرده و یادآور شده که سالهای سال است این جنگلها در این منطقه دارای حیات هستند اما در طول سالهای اخیر، درختان بلوط این منطقه با بیماری آفت زغالی مواجه شدهاند و در نتیجه بخش قابلتوجهی از این رویشگاهها در حال از بین رفتن است.
دبیر مجمع نمایندگان استان لرستان با تأکید بر اینکه درختان بلوط در منطقه زاگرس دچار آفت زغالی شدهاند و این موضوع در حال گسترش است، گفت که آفت زغالی خورهجان درختان بلوط شده و این موضوع نیاز به پیگیری جدی دارد، براین اساس، دولت همانطور که نسبت به دریاچه ارومیه حساسیت دارد باید نسبت به مشکل جنگلهای زاگرس حساس باشد و برای رفع این معضل چارهاندیشی کند.
قائیدرحمت در ادامه با تأکید بر اینکه برای ترمیم جنگلهای بلوط زاگرس فرصت زیادی نداریم، گفت: تنها 2 سال برای احیای این جنگل فرصت است چرا که جنگل در حال مرگ تدریجی است و آسیب جبرانناپذیری در این منطقه در حال رخ دادن است.
پیش از این، کامران پورمقدم، سرپرست دفتر امور جنگلی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز از نابودی 18میلیون اصله درخت بلوط بر اثر آفت زغالی بلوط در جنگلهای زاگرس خبر داده و اعلام کرده بود که در حال حاضر یکمیلیون و 130هزار هکتار از جنگلهای زاگرسی کشور به آفت زغالی بلوط مبتلا شدهاند.
در حال حاضر کارگروهی در شورایعالی حفاظت محیطزیست تشکیل شده که حفاظت و احیای جنگلهای زاگرسی و هیرکانی کشور را برعهده دارد و از آن جا که ابتکار در این شورا حضور دارد، مسئولیت این کارگروه به سازمان حفاظت محیطزیست واگذار شده است.